Hoezen Zon & Energie

Hoezen Zon & Energie (HZE) is een bedrijf dat zich richt op duurzame energie. Vanaf januari 2013 biedt HZE zonnepanelen en de montage daarvan aan, zowel aan de zakelijke als particuliere klant.

HZE heeft veel kennis en ervaring op het gebied van zonne-energie, elektrotechniek en alles wat nodig is om uw installatie van zonnepanelen op een adequate en professionele manier te realiseren. Daarnaast werkt HZE samen met leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de zonne-energie.

HZE richt zich wat betreft het leveren en monteren installatie van zonnepanelen in de regio Venray - Boxmeer - Nijmegen - Bergen - Horst - Venlo - Deurne en omstreken. Uiteraard is het mogelijk om ook buiten deze regio uw installatie te verzorgen. Neem hiervoor contact met ons op.

 

             Korting op uw installatie i.v.m. teruggave BTW

De Belastingdienst is verplicht om aan particulieren de BTW op installaties van zonnepanelen terug te betalen. Klanten kunnen de BTW op de installatie van zonnepanelen grotendeels terug claimen bij de belastingdienst. Dit is mogelijk gemaakt door een beslissing van het Europese Hooggerechtshof op 20 juni 2013. 

In grote lijnen is het volgende aan de orde. Indien u als particulier zonnepanelen hebt gekocht of gaat kopen, dan bent u voor de belastingdienst een ondernemer die geld verdient met energieopwekking. Als ondernemer mag u de BTW op de aanschafprijs van de zonnestroominstallatie daarom terugvorderen. De BTW over de opgewekte stroom moet u afdragen. Echter, de BTW over de opgewekte stroom is bij een particulier een erg laag bedrag dat ruimschoots valt onder de BTW vrijstelling voor kleine ondernemers van € 1.345,00. Dit betekent dat u in het eerste jaar dat het systeem geïnstalleerd is de volledige BTW op materiaal plus arbeid kunt terugvorderen, minus een klein bedrag over de opgewekte elektriciteit. In de jaren daarna betaalt noch ontvangt u als klant BTW omdat dit bedrag onder de minimum grens valt, en kunt u zich weer als ondernemer laten uitschrijven. Dit noemt de belastingdienst de Kleine Ondernemersregeling (KOR).

Voor meer informatie, ga naar 'subsidie' op deze website.